Juoksemisen vaikutus vartaloon näkyy jo lyhyen treenaamisen jälkeen

post thumb
Juoksu
by Elisa/ on 12 Apr 2022

Juoksemisen vaikutus vartaloon näkyy jo lyhyen treenaamisen jälkeen

Juoksu on ihanteellista treeniä, sillä juoksemisen vaikutus vartaloon ei suinkaan jää pelkkien jalkalihaksien vahvistamiseen. Toki juokseminen muokkaa sekä pohkeita että reisilihaksia, mutta se harjoittaa myös keskivartaloa. Lihasten lisäksi juokseminen vahvistaa sydäntä ja luita. Juoksu on myös varsin tehokas tapa kalorien kuluttamiseen, mikäli painoaan haluaa pudottaa tai ylläpitää terveellisesti. Kalorien polttamista voi säädellä juoksutahdilla ja -määrillä hyvin yksinkertaisesti.

Monipuolisen juoksemisen vaikutus vartaloon

Kun juokset, jalkoihisi kohdistuu kolminkertainen kehon paino. Tämänkin vuoksi juokseminen muokkaa tehokkaasti jalkoja ja pakaroita. Oikeaan juoksutekniikkaan ja sopiviin jalkineisiin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta välttyy esimerkiksi rasitusvammoilta. Lisäksi juokseminen ylläpitää luumassan määrää sekä kehittää jalkojen nivelsiteitä ja jänteitä. Myös aineenvaihdunta saa juoksusta sopivaa buustia, jolloin se tehostuu ja kehon rasvamäärä pienenee.

Juoksun hyödyt eivät lopu lihaksiston kehittämiseen tai rasvan polttamiseen, vaan se edistää vartalon hyvinvointia ja terveyttä laajemmin. Jos juokset säännöllisesti, verenkierto paranee, sydän vahvistuu sekä sokeri- ja rasva-aineenvaihdunta paranevat. Tutkimustulokset osoittavat, että säännöllinen juokseminen voi jopa auttaa ehkäisemään syöpää. Hyvinvointia edistää myös se, että juoksulla on positiivinen vaikutus siihen, kuinka nukut. Juoksulenkin jälkeinen uni on syvää ja katkonta.

Kokonaisvaltaista hyvää oloa juoksemalla

Juokseminen tekee hyvää sekä keholle että sielulle. Terveys lisääntyy ja stressi pienenee juostessa. Lisäksi juoksemisen aloittaminen on yksinkertaista, koska kalliita välineitä tai erityisiä liikuntatiloja ei tarvita. Netistä löytyy runsaasti erilaisia juoksuohjelmia, joiden avulla alkuun pääsevät sekä konkarit että ne, jotka ovat aiemmin viihtyneet lähinnä sohvannurkassa.